Makovecz Imre életmű kiállítás

Nyomdai anyagok készítése a Makovecz Imre Alapítvány számára

A Makovecz Imre életmű kiállítás „Összekötni az eget és a földet…” címmel 2014 márciusában került megrendezésre. Öt szűkös hónap áll rendelkezésünkre, hogy elkészítsük a 64 tablót, amelyek két csoportba osztva, különböző méretű fa keretben és állványon kerültek kiállításra; a 210 oldalas, három nyelvű kiállítási katalógust, valamint a termek fal-dekorációit.

Termek

A kiállítás az felújított pesti Vigadó nyitó kiállítása volt, ahol három teremben, kb. 250 négyzetmétert foglalt el a kiállítás. A fali- és álló tablók két teremben kerültek kiállításra.

Tablókeretek

A fából készült tablókeretek terveit Mezei Gábor belsőépítés rajzai alapján véglegesítettük. Ezeknek masszívnak, de könnyűnek; valamint könnyen szétszedhetőknek kellett lenniük.

Retusálás

A tablókon sok olyan képet kellett használni, amely csak kis méretben, és megrongált állapotban voltak már csak elérhető. Az Emlékmentők Kft.-nek köszönhetően a legnagyobb elérhető felbontásban szkenneltük be. Ezt követően minden fotó átlagosan 8 órás digitális javításon ment keresztül. Legnagyobb kihívást a ’92-es világkiállításra készült pavilon képei jelentettek.

A rövid határidő miatt minden elkészült anyagnak tökéletesnek kellett lennie, nem volt idő hibajavításokra vagy újranyomásokra

Faldekoráció

A kiállításhoz szintén három nyelven készültek el a fali feliratok. Középpontban az újonnan bemutatott, szintén stúdiónk által készített Makovecz Imre logó és egy kihelyezett képernyőn vetített film- és animáció volt, Makovecz Imre fa-rajzaival körülölelve.

A Katalógus

A katalógus magyar változata a tablókkal egy időben készült, az angol és német nyelv az utolsó fázisban került hozzáadásra.

A kiállítás

A kiállítás Budapest után Debrecenben, Temesváron és Kolozsváron került megrendezésre.